SPORTEN TIJDENS VAKANTIE

SPORTEN OF FITNESSEN TIJDENS JE VAKANTIE
Overweeg je om te blijven sporten tijdens je vakantie omdat je bang bent dat je al je “gains” verliest? Je hebt immers niet voor niets maandenlang keihard getraind om je lichaam “Summerproof” te krijgen. In dit blog lees je hoe je zonder schuldgevoel van je vakantie kunt genieten en zonder verlies van je behaalde resultaten.

GENIET (MET MATE!)
Sporten tijdens vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De meeste mensen gaan op vakantie voor rust, ontspanning en om weer even helemaal op te laden. Natuurlijk moet je vooral zorgeloos genieten van je vakantie. Afhankelijk van hoe jouw vakantie eruit ziet en hoelang deze duurt, kun proberen toch wat structuur te behouden. Zit je bijvoorbeeld in een all inclusief vakantie resort en doe je niets anders dan aan het zwembad liggen en cocktails drinken, dan kun je zo een paar pond aankomen. Maar er is natuurlijk een gulden middenweg tussen genieten en alle remmen los.

RESULTAAT BEHOUDEN
Het zou natuurlijk zonde zijn als dat gene waar je zo hard voor hebt getraind, tijdens je vakantie verloren gaat. Je kunt dit voorkomen door leuke activiteiten te ondernemen. De meeste hotels beschikken wel over een fitness ruimte. Maar er zijn natuurlijk tal van oefeningen waar je helemaal geen materiaal voor nodig hebt.

Air Squat
Shoulder Taps
Push Up
Hip Thrust
Mountain Climber
Leg Raise
Jumping Jacks
Daarnaast kun je natuurlijk lekker gaan zwemmen of een fiets te huren om de omgeving te verkennen. Zo ben je niet alleen lekker in beweging maar zo zie je ook eens iets meer dan alleen het hotel.

VERLIES VAN SPIERMASSA
Ook de serieuze krachtsporter die bang is voor kracht of massa verlies kan ik gerust stellen. Er zal geen kracht of massa verlies zijn wanneer je 1 of 2 weken niet traint. Je kunt er misschien wat minder groot en gespierd uitzien, maar dat komt doordat er geen spanning op je spieren staat omdat je niet traint.

GEEF JE SPIEREN OOK VAKANTIE
Gun je spieren ook eens wat rust en gebruik je vakantie als rustweek voor je lichaam. Na de vakantie zullen je spieren volledig hersteld zijn en weer volop reageren op trainingsprikkels. Ook mentaal ben je goed uitgerust en weer mega gemotiveerd om hard aan de bak te gaan! Wil je toch aan de slag? Hier een aantal goede oefeningen die het proberen waar zijn.

ETEN EN DRINKEN
Je hoeft tijdens je vakantie niet alle lekkere dingen laten staan, maar hou het nuttigen van ongezonde producten een beetje in de hand. Het kan handig te zijn om een afspraak met jezelf te maken dat je per dag een eetmoment hebt dat je mag “zondigen”. Let er vooral op dat je daarnaast voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Voor behoud en herstel van je spieren zijn eiwitten erg belangrijk. Eiwitten vind je in vlees, kip, vis, eieren, zuivel, granen en noten.

HAPPY HOLIDAYS
Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie! Maak verstandige keuzes en doe vooral waar jij je goed bij voelt. Geniet zonder schuldgevoel of verlies van resultaat. Wil je een persoonlijk training of voedingsadvies voor tijdens je vakantie, vraag dan nu een gratis proefles aan.

Corporate-lidmaatschap

Voor alle medewerkers van de BelastingdienstSPORT 4 WEKEN GRATIS      Sport bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt!Het is de week van de vitaliteit! Daarom hebben wij een ontzettend mooie aanbieding voor jou!  Move Health club geeft jou als...

Lees meer

WAAROM IS SPORTEN GOED VOOR JE?

WAAROM IS SPORTEN GOED VOOR JE GEZONDHEID? EN WAT DOET HET MET JE LICHAAM EN GEEST? Tien positieve effecten van sporten staan hieronder op een rijtje. 1. SPORTEN IS GOED VOOR HART EN BLOEDVATEN Waarom is sporten goed voor je gezondheid? Door je uithoudingsvermogen te...

Lees meer